Volwassenen Psychotherapie

Psychotherapie

Onze mentale en emotionele gezondheid is heel belangrijk voor ons welzijn. Binnen een psychotherapeutisch kader besteden we hier aandacht aan. Het gebeurt dat mensen even in een dip zitten, angsten ontwikkelen of op zoek zijn naar die innerlijke vreugde of balans. Dan is het goed om hulp te zoeken omdat het soms erg moeilijk is om er alleen uit te geraken. Wij bieden in CoCon een rustige en gezellige sfeer om dit samen te bekijken. Ons team bestaat uit enthousiaste en professionele psychologen/therapeuten.
De psychologen/therapeuten van ons volwassen team bieden verschillende therapievormen aan, afhankelijk van jouw noden. Je kan bij ons terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.


EMDR

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een erkende en wetenschappelijk onderzochte benadering. Waar EMDR vroeger vooral bekend werd voor de behandeling van trauma, wordt er tegenwoordig ook meer en meer onderzoek uitgevoerd naar andere menselijke problemen zoals angst, dwang, verslaving, burn-out, depressie en psychose. Herinneringen, die op een dysfunctionele manier zijn opgeslagen, liggen aan de basis van pathologie. Hierbij zijn aspecten van de traumatische beleving op zintuigelijk, lichamelijk, emotioneel of cognitief vlak opgeslagen in dysfunctionele geheugennetwerken. EMDR maakt het mogelijk hiertoe toegang te krijgen en te zorgen voor een aangepaste informatieverwerking zodat de dysfunctionele opgeslagen herinneringen alsnog worden verwerkt en op bewust niveau toegankelijk worden zonder dat ze nog een emotionele lading oproepen.

Testonderzoek (psychodiagnostiek)

Wij bieden volgend onderzoek aan.

  • IQ: intelligentieonderzoek
  • Neuropsychologisch onderzoek: aandacht en concentratie, geheugen, executieve functies
  • Ontwikkelingsstoornissen: ADHD, Autisme

Voor meer info, contacteer ons: info@groepspraktijkcocon.be