Wil je groeien in je loopbaan, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Zit je met twijfels over je job? Wil je een betere balans tussen werk en privé? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou!

Werkwijze

Tijdens de loopbaanbegeleiding word je begeleid door een professionele loopbaancoach om op zoek te gaan naar het antwoord op je loopbaanvraag. Op deze manier word je ondersteund en begeleid bij het maken van een loopbaankeuze of loopbaanbeslissing.

Tijdens het begeleidingstraject zoeken we tijdens verschillende gesprekken een antwoord op vragen als:

  • Welk soort werk past er echt bij mij?
  • Hoe kan ik terug beter functioneren op de werkvloer?
  • Hoe vind ik meer voldoening in mijn werk?
  • Is minder werken of als zelfstandige beginnen een goede keuze voor mij?
  • Hoe vind ik een betere balans tussen mijn werk- en privéleven?

Het loopbaantraject verloopt op maat van de klant, en tijdens de sessies maken we o.a. gebruik van oefeningen en vragenlijsten om tot een zo duidelijk mogelijk antwoord op je loopbaanvraag te komen.

Loopbaanbegeleiding met VDAB-loopbaancheques

Heb je minstens zeven jaar werkervaring als loontrekkende of zelfstandige en heb je de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding met VDAB-loopbaancheques.
Je kunt elke zes jaar twee loopbaancheques aanvragen voor 45 euro per loopbaancheque. De eerste loopbaancheque geeft recht op vier uur begeleiding en de tweede loopbaancheque op drie uur begeleiding.